Meubelleder

Onze collectie huiden beslaat een groot spectrum aan kleuren, kwaliteit en werken daarom met meubelleder uit de collecties van onder anderen Ohman, Hulshof, Verotex

Meubelleder

Meubelleder van Meubelstoffeerderij Hans Verhoeven

De leersoorten onderscheiden zich door het looien, het vervaardigings- én kleurproces. Ook de prijsklasse speelt een rol. Wie kiest voor leer, kiest niet alleen voor een warm en duurzaam product, maar tevens voor de levendigheid die dit natuurlijke materiaal met zich meebrengt. Ondanks dat er voor meubelleer de mooiste huiden worden gebruikt, kan het voorkomen dat er littekens van insectenbeten, schrammen of hoornstoten in het leer zichtbaar zijn gebleven. Ook lichaamskenmerken, zoals grove poriënstructuur of nekrimpels kunnen terug te vinden zijn. Dit doet niets af aan de kwaliteit van meubelleder, maar geeft het juist zijn eigen specifieke karakter. Meubelleder is relatief eenvoudig in onderhoud. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden en het onderhoud. Alles wordt perfect op maat gemaakt en naar u wens pasklaar geleverd!

Kom langs

Bekijk ons ruime assortiment

Wilt u graag meer weten over Meubelleder? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Of kom langs in ons atelier!

Soorten

Verschillende Soorten Meubelleder

Uw zitmeubel kan worden gestoffeerd met leder. Leder is een duurzaam en natuurlijk product. Er bestaat niet één soort meubelleer, maar er zijn vele leersoorten die geschikt zijn om meubelen mee te bekleden:

Afgedekt leder

Dit leder is het makkelijkst in onderhoud, omdat de verf die hier wordt gebruikt het leder afsluit. Zoals de naam het al zegt, is het leder is dicht van structuur en vuil afstotend.

Open leder

Dit leder is het tegenovergestelde van afgedekt leder. Het is open van structuur en vloeistoffen trekken er snel in. Hierdoor krijgt het al gauw een geleefd effect. Het voordeel van dit leder is dat het een natuurlijke uitstraling heeft.

Gewaxt leder

Open lederen kunnen ook gewaxt worden en krijgt hierdoor een unieke uitstraling door de glans van de wax in combinatie met de geleefde, natuurlijke uitstraling.

Buffel leder

Buffel leder is gemaakt van de huiden van waterbuffels en heeft daardoor een stoere en robuuste uitstraling.

Split leder

Dit leder is onderdeel van een aantal lagen. De huid is tussen de 4 en 6 mm. Dit is te dik om als bekleding te gebruiken en wordt daarom opgesplitst in een aantal lagen. De bovenste laag wordt vaak gebruikt voor bekleding omdat het soepel van aard is.

Samengesteld leder

Dit leder wordt gemaakt van een samenvoeging van verschillende leder. Hierdoor is het een goedkoper alternatief.

Openingstijden

Alleen op afspraak

Meubelstoffeerderij Hans Verhoeven is aangesloten bij de volgende brancheorganisatie:

Contactgegevens

Benedenkerkseweg 59

2821 LA Stolwijk


E-mail: mshv@verhoevenstolwijk.nl


Telefoon: 0653679615

 

Contactformulier

6 + 7 =

Bel ons